El missatge de les Carteres Reials de 2023

discurs

Bona tarda nenes, nens, mares, pares, àvies, avis, amigues i amics de la Vila de Gràcia!

 

És molt emocionant veure aquesta plaça tan plena de gent, sobretot després de 2 anys sense poder fer la cavalcada! Oi que sí, companyes Sitar i Estel de foc?

 

Com bé sabeu nosaltres som les carteres reials:

 

Ella és la Sitar: gràcies a ella som capaces d'entendre qualsevol idioma, també el llenguatge de signes i el de la música!

 

Ella és l’Estel de Foc: gràcies a ella portem tot l'any mirant-vos i tenint cura de vosaltres sense que ens veieu perquè podem ser invisibles i té cura de la natura.

 

I jo mateixa: l'Ona, que gràcies a la ciència i a la meva entesa de les constel·lacions i els camins amagats als estels podem trobar la millor ruta per arribar a qualsevol lloc del planeta.

 

Amb la força, el coneixement i la virtut que tenim totes tres fem de guies als reis Melcior, Gaspar i Baltasar a portar els regals a totes les nenes, als nens, als grans i no tan grans!

 

Heu fet la carta als Reis? Les teniu preparades, les teniu a punt?

Sabeu? Ens agrada llegir les vostres cartes perquè ens expliqueu què us agrada, quins són els vostres desitjos, amb qui voleu jugar, quins són els regals que més il·lusió us fan...

 

Segur que seran regals per compartir amb la colla i els amics, oi que sí???

I també ens expliqueu quines coses demaneu que no es poden tocar... com enfadar-nos poc i riure molt, trobar temps per mirar el cel, per escoltar el mar, per tocar la terra...

 

Ens expliqueu quines coses han anat bé i quines heu de millorar. Tot és posar-s’hi!

 

Aquests regals seran els més valuosos i bonics de la carta als Reis.

Nosaltres tres també hem demanat alguns desitjos:

 

Que llegiu moltíssim per aprendre coses noves, que feu bona lletra per ajudar-nos a entendre les vostres cartes (això també va pels pares perquè déu n’hi do les cartes que ens trobem i què difícil és entendre el que posa!)

 

Que defenseu amb tota la vostra energia la pau, l’amistat i el respecte per davant de la força, la violència i la intolerància.

 

Que fomenteu la llengua i la cultura catalana. Compartiu-la i difoneu-la i sobretot la gracienca allà on aneu.

 

Que estigueu convençuts i convençudes d'aconseguir tot allò que us proposeu i sobretot  per damunt de totes les coses que sigueu felices cadascuna de vosaltres, tal com sou!

 

No insistirem en allò de si us heu portat bé, ja que sabem de bona mà que de vegades les coses no surten com volem i unes coses han anat millor que d’altres....

 

És important tenir propòsits de millora pel proper any i que ens els expliqueu.

 

Però el que sí que sabem és que aquest any el Carbonilla no haurà de carregar gaire carbó per dur a les cases i si en trobeu, segur que és ben dolç!

 

A veure, volem veure totes les cartes que heu portat!

Amunt les mans amb les cartes!

 

Companyes Sitar i Estel de foc, sembla que tenim mooooolta feina aquest any! Què us sembla si baixem a la Carpa Reial i recollim tots els desitjos d'aquestes nenes i nens?

 

Doncs no esperem més, us esperem a la Carpa Reial

 

Tothom cap a la Carpa Reial!

 

Molt bon any 2023 i molt bona i màgica Nit de Reis!!!!!