Gràcia vibra amb l'arribada de les Carteres Reials

foto

Un any més, fidels a la seva cita, les Carteres Reials Ona, Sitar i Estel de Foc han tornat a fer-se presents a Gràcia el 4 de gener. Aquest 2023, però, l'alegria de rebre-les ha estat major que cap altre any, doncs la cavalcada no s'havia pogut celebrar des de 2020. Els campaments reials celebrats a Sant Felip Neri van ajudar a mantenir viva la flama però per fi la cavalcada va poder celebrar-se amb total normalitat. 

carta

Tothom tenia ganes de tornar al carrer i viure la màgia de les Carteres! La comitiva, formada per més de 500 persones va tornar a funcionar amb els mateixos i nous col·laboradors malgrat l'aturada forçosa de 2 anys. Des de la organització volem donar les gràcies a totes les comissions de festes de la Festa Major de Gràcia que han col·laborat en el projecte, als Geganters, ACIDH, Grups de Teatre de Casal Corpus i l'MJS, a Diamcoop, els Voluntaris 2000, la Federació de Colles de Sant Medir, els Castellers de la Vila de Gràcia, La Nau, escoles com La Salle, El Nou Patufet, l'escola de dansa BodyBCN Danzarabic o l'escola de maquillatge Cazcarra que ens va ajudar més que mai a crear màgia!

ona

El recorregut de la cavalcada s'inicià puntualment a les 17:30h als Jardinets de Gràcia amb Gran de Gràcia i fou seguida per mil·lers de persones repartides al llarg de tot el recorregut. L'Ona, que enguany es comentava que tenia una semblança extraordinària amb Henar Arranz de la comissió de festes de Travessia de Sant Antoni va ser la primera en deixar-se veure amb el seu carruatge en bicicleta, cosa que va impactar favorablement entre el públic. La Sitar, provinent de la Índia i que els graciencs diuen que s'assemblava a Sara Peralta, responsable de comunicació del Centre Artesà Tradicionàrius va estrenar aquest 2023 el vestuari verd de tot el seu seguici. L'Estel de Foc també va tenir estrenes en el seu seguici: el vestuari i els estandards d'inspiració centreafricana que creaven l'ambient previ a l'arribada de la Cartera Reial de Baltasar. Persones assistents a la cavalcada també coincidien en dir que l'Estel de Foc s'assemblava molt a la Sokhna Diakhate Ndir de la cooperativa Diamcoop. 

ball

En acabar el seu recorregut per Gràcia, les Carteres van arribar a la Plaça de la Vila de Gràcia, on s'estaven celebrant la xocolatada infantil que organitzà els Castellers de la Vila de Gràcia i el taller de pintacares de Cazcarra per amenitzar l'espera dels infants.

plaça

A la porta de la seu dels Districte, les Carteres van ser rebudes per les màximes autoritats presents: el regidor de Gràcia, Eloi Badia; el president del Districte, Ferran Mascarell; la consellera de cultura de Gràcia, Cristina Carrera i la presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia. Un cop rebudes, es dirigiren al balcó del Districte de Gràcia per adreçar-se a la multitud de persones que es reuniren per escoltar-les i saludar.-les. En tots els anys de cavalcada, mai s'havia vist la plaça de la Vila tant plena de gent. Allí, l'Ona va poder fer una salutació a tots els nens i nenes que estaven a la plaça esperant-les i també va poder intervenir el Patge Carbonilla.

carbó

Un cop a plaça, els gegants Pau i Llibertat les saludaren i els oferiren el seu ball de l'homenatge mentre la canalla de la colla, en presència de les autoritats, va lliurar a les Carteres el pa i la sal en senyal de benvinguda i acollida a més a més de la clau màgica que obre totes les cases. Un cop instal·lades a la Carpa Reial, les tres Carteres van disposar-se a recollir les cartes i fer-se fotos amb centenars i centenars de nens i nenes d'arreu de la ciutat. Gràcies a elles, i tots els patges carters que les acompanyen, la logística de la nit de Reis va poder ser executada amb total eficiència!

gegants