l'Arribo de Dijous Gras dóna inici al Carnaval de 2023

carnaval

El passat 16 de febrer es va tornar a celebrar la festa de Dijous Gras organitzada per les tres entitats de la Casa de la Festa de Can Musons (Fundació Festa Major de Gràcia, Federació de Colles de Sant Medir i Castellers de la Vila de Gràcia). Amb aquesta festa, ja consolidada en el calendari festiu de la Vila, es dona el tret de sortida al Carnaval de la Vila de Gràcia.

1

La festa s'inicià a les 18h, dedicant aquesta primera part, al públic més infantil. Hi va haver xocolatada per a tothom i l'espectacle de màgia del Mag Ferbuch que va fer les delícies de tothom. En acabar l'espectacle, mentre els nens i les nenes ballaven va aparèixer Sa Majestat Carnestoltes! El Rei va pronunciar el seu Arribo per decretar l'inici de 7 dies de disbauxa carnavalera. 

En acabar el seu decret, Sa Majestat, representants de les entitats organitzadores i Cristina Carrera, consellera de cultura de Gràcia van lliurar els premis a les millors disfresses infantils:

- El 1r premi fou per la parella de castors. Ells se'n van endur 3 entrades per al teatre infantil dels Lluïsos de Gràcia.

- El 2n premi fou per als germans de "Viva Mexico" que es van endur un xec de 30€ per bescanviar a la llibreria Atzavara.

- El 3r premi fou per a la disfressa d'Unicorn que es va endur un xec de 20€ per bescanviar a la llibreria Atzavara.

A les 20h, un jurat format per un representant de cada entitat organitzadora i per un representant de la truiteria La Ceba van procedir al tastet de les truites que s'havien presentat al concurs de truites. El veredicte fou el següent:

- 1r premi per a la truita de patata, moniato, porro, ceba, pastanaga i carbassó de la Neus Duran. Ella va guanyar un sopar per a dues persones a la truiteria La Ceba del carrer La Perla.

2

- 2n premi per a la truita de botifarra d'ou de Martí Urgell. Ell s'endugué un fantàstic lot de productes de cuina oferts per la botiga Culinarium de Gran de Gràcia.

4

- 3r premi per a la truita de patata i botifarra negra esparracada d'Àngela Casas. Ella també s'endugué un fantàstic lot de productes de cuina oferts per la botiga Culinarium de Gran de Gràcia.

5

A les 20:30h s'inicià el tradicional Sopar de Ranxo. Sobre les taules es van poder degustar els plats típics de la gastronomia carnavalera: truites de tot tipus, coques de recapte, entrepans de botifarra d'ou, embotits, croquetes i coques de llardons per postres.

80

En aquest moment es produí l'Arribo del Rei Carnestoltes, però aquesta vegada per a un públic adult. En acabar el sopar i la seva proclama, el Rei va lliurar els premis de disfresses adultes. Aquests van ser els següents:

keoa

-1r premi: Carroussel. El premi que s'endugué va ser un sopar per a dues persones al restaurant Bilbao del carrer Perill.

6

- 2n premi: La Reina dels Escacs. El premi que s'endugué va ser una fantàstica càmera Instax Mini cortesia de WonderPhoto Shop Fujifilm del Carrer Gran de Gràcia.

8

- 3r premi: la Germana Manolita. Com a premi s'endugué un lot d'embotits de la xarcuteria l'Aglà de la Plaça de la Vila de Gràcia.

9

La festa va seguir fins a les 23h gràcies a la sessió que ens va oferir Pd VILI'S, que per a la ocasió es va convertir en el Sr Ministre de la Cort del Rei Carnestoltes!

trave