Text de l'Arribo de Sa Majestat Carnestoltes 2023

kepa

Hooola! Ciutadans i ciutadanes de Gràcia, ja ha arribat el Rei del Carnestoltes, que ve a portar-vos l’alegria i la festa. Perquè cada any, quan ve el fred, surto de palau i tot el barri es posa de vint-i-un botó per rebre’m i muntar xivarri. Ara atureu-vos i escolteu!

No són temps fàcils. Algú sap què dimoni passa amb els lloguers. Diu hola, que teniu pisos? Diu sí. Diu quants? Diu tants. Diu tants? Diu sí. Diu i quant costen? Diu tant. Diu tant? Diu sí. Diu sí? Diu sí. Diu Nooo! Diu sí, sí. Diu, és que és l’Euríbor. Diu i ara. En quin cap cap? En cap cap cap! I punt.

I com es fa per entendre tot això? Al meu cap reial se li creuen tots els cables entre euríbors, tipus d’interès, bons escombraries, comissions de manteniment, el PIB, la inflació i la lletra petita, però jo em veig a venir que abans que ho arribem a entendre haurem de fer les maletes i només podrem venir al barri a passar uns dies a un pis turístic. De moment, però, resistim, fem pinya, podem sortir a fer gresca a aquests carrers que encara són nostres i a omplir-los amb les paraules de la llengua tan bufona que encara és nostra. Come on, baby one more time!

Jo ja sé que no necessiteu que vingui cap reina ni cap rei a dir-vos el que heu de fer, i menys un baliga-balaga i un tanoca com jo, però no ho puc evitar, perquè aquesta és la meva idiosincràsia, és a dir que aquest és el meu rotllo, i tinc moltes ganes veure com us regaleu uns dies de disbauxa, coloraines i ballaruca. Reis i reines, fora vergonyes! Cremem els bombons, els torrons i els canelons, fem-li lloc als botifarrons i a totes les calories que se’ns ocorrin, i siguem espontanis, ni que sigui de sis a vuit. Aquests són dies per moure el cul i per ballar també per qui no pot ballar, perquè li cauen bombes, li cau la casa a sobre o simplement li cau el món a sobre.

Us ho diré clar i català: tots, totes, totis, tothom, totdeu, tothora i a tot arreu, a fer el tonto, que la vida són set dies!

Visca el Carnaval!