La Festa Major de Gràcia, membre de la Plataforma de Festes Majors de Barcelona

PLATAFORMA

El passat 22 de febrer, la Fundació Festa Major de Gràcia va formalitzar el seu ingrés a la Plataforma de Festes Major de Barcelona. La plataforma és una organització assambleària on convergeixen les associacions, federacions i entitats que organitzen festes a la ciutat de Barcelona. L'objectiu principal de la mateixa és compartir informacions, recursos i generar espais comuns d'interlocució entre els associats i l'administració. 

La plataforma, a part de la recentment arribada Festa Major de Gràcia està formada per les següents festes: Festes d'Hostafrancs, Festes de la Taxonera, Festes de Poble Sec, Festes de Sant Roc de Barcelona a la plaça Nova - barri de la Catedral (barri Gòtic), Festes de la Trinitat Vella, Festes de Sant Andreu de Palomar, Festes d’Horta, Festes del Poble Nou, Festes de la Sagrera, Festes de la Bordeta, Festes del Congrés, Festes de Sant Antoni, Festes de Sants, Festes de la Sagrada Família, Festes de Sant Josep Oriol, Festes del Carmel, Festes de la Verneda, Festa de Sant Medir, Festes de Sarrià, Festes de la Marina i Festes de la Font de la Guatlla, sota el paraigües de Consell d'Associacions de Barcelona (CAB).

plataforma

Entre d'altres objectius, la Plataforma busca fer un mapeig de les festes barcelonines per tal de facilitar la petició de permisos, tenir previsió i constància de cada una d'elles i a la vegada prioritzar-les per davant d'altres esdeveniments que puguin succeir a la via pública. També tenen per objectiu democratitzar la cerca de recursos per a totes les festes majors que en formen part així com defensar el model festiu i associatiu de Barcelona, tot subratllant l'important valor social i antropològic que tenen aquestes celebracions i l'impacte directe sobre el veïnat i la seva manera de relacionar-se. 

Adjuntem l'enllaç web de la plataforma per tal d'ampliar la informació sobre la mateixa:

http://festesmajorsbarcelona.cat/home/