El concurs literari celebra 20 edicions a les portes de Sant Jordi!

GANADORES

El 20è Concurs Literari Vila de Gràcia va cloure amb la celebració de l’entrega de premis i la Vetllada Literària al teatre del Centre de Gràcia. El concurs, que és conegut popularment com “els Jocs Florals de la cultura popular gracienca” - ja que els seus organitzadors són la Fundació Festa Major de Gràcia, la Federació de Colles de Sant Medir i El Centre – es va cloure en aquest acte que tingué lloc el 20 d’abril a les 19h.

El concurs va celebrar 20 anys amb molt bon estat de salut. Aquesta edició es van rebre un total de 82 obres (7 teatrals, 42 Relats Breus i 33 Poesies realitzades per 57 autors i autores d’arreu dels territoris de parla catalana. Enguany van participar concursants provinents de: Barcelona, Abrera, La Ràpita, Viladecans, Sabadell, Sant Cugat, L’Ametlla del Vallès, Santa Margarida de Montbui, Malgrat de Mar, Olot, Les Cabanyes, Girona, Sant Fruiós de Bages, Arbúcies i fins i tot des de Gandia!

partic

L’acte fou presentat per Josep Antoni Torralba i Núria Pujantell i va ser presidit per tres representants de les entitats organitzadores: Lina López, presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia; Josep Maria Redondo, membre de la junta de la Federació de Colles de Sant Medir i Eduard Saboya, sots-president del Centre.  Ells i elles foren els encarregats de desvetllar l’acta i lliurar els següents premis i diplomes:

El premi “JOCS FLORALS” de participants entre 12 i 14 anys fou per l’obra “Un món de cicles” d’Ivet Aguilar

El premi “SANT JORDI” per a participants entre 15 i 17 anys fou per a l’obra “La Virreina” de Marina Vall Perearnau.

En la categoria de TEXTOS TEATRALS, l’obra guanyadora es va endur un diploma, un ram de flors i un premi econòmic valorat en 400€.

L’obra guanyadora és “QBOT” de Llorenç Vallès.

CONTES I RELATS BREUS. Dins d’aquesta secció hi ha 3 categories: una on el motiu central de la poesia sigui la Festa Major de Gràcia, un altra on el motiu sigui la festa de Sant Medir i un altre on la temàtica sigui lliure. Les obres guanyadores van ser premiades amb un diploma, un obsequi floral i un premi econòmic de 250€.

  • L’obra guanyadora de contes inspirats en Sant Medir fou “Operació Sant Medir” de Jéssica Herrera
m

 

 

  • L’obra guanyadora de contes en temàtica lliure fou “Xarxes Socials” de Ramon González Reverter.
xxss

 

  • L’obra guanyadora de contes inspirada en la Festa Major de Gràcia fou “Havaneres” de Jéssica Herrera.
hav

POESIA. Dins d’aquesta secció, com en l’anterior, tenim 3 categories: una on el motiu central de l’obra sigui la Festa Major de Gràcia, un altra on el motiu sigui la festa de Sant Medir i un altre on la temàtica sigui lliure. Les obres guanyadores van ser premiades amb un diploma, un obsequi floral i un premi econòmic de 250€.

 

  • L’obra guanyadora de poesia inspirada en Sant Medir fou “La Festa més dolça del món” de Teresa Vergés i Adrià.
torr

 

  • L’obra guanyadora de poesia en temàtica lliure fou “Als peus de Chronos” d’Oriol Solà i Prat.
chronos
  • L’obra guanyadora de poesia inspirada en la Festa Major de Gràcia fou “L’Ànima del meu carrer” de Roser Díaz Martin.
ok

En acabar el lliurament de premis, es procedí a celebrar la Vetllada Literària.  Aquesta va ser la cirereta amb la que vam cloure el 20è  Concurs Literari Vila de Gràcia. Diferents disciplines artístiques es citaren sobre l'escenari del Centre Moral de Gràcia per posar a dialogar la cultura popular amb algunes de les branques de l’anomenada “alta cultura”. 

2



Les actrius Eulàlia Garcés (del grup de teatre Dinàmics) i Jenny Mandret (del grup de teatre Casal Corpus) van fer lectura dramatitzada de les poesies i contes guanyadors en temàtica lliure , inspirats en la Festa Major de Gràcia  i en la festa de Sant Medir.  

jenny



La seva dramatúrgia va ser acompanyada per la interpretació i improvisació d'Àlex Hou (Professor de l’escola Vibrant Barcelona)) al piano! A més a més, i també en directe, l’artista Gina Pont va anar il.lustrant els escenaris i personatges que apareixien als relats guanyadors del certàmen!🖌En acabar la vetllada, les il·lustracions van ser exposades a l’escenari i el públic assistent va poder veure el resultat.

eul

Adjuntem enllaç per poder veure el vídeo íntegre de la Vetllada Literària

Visualitza la Vetllada Literària 2023 AQUÍ