Torna la Rua de Carnaval de Gràcia, participa!

carnaval24, carnaval de gracia, rua de carnaval, festa major de gracia

Un any més, la Fundació Festa Major de Gràcia tornarà a organitzar la Rua de Carnaval. Serà el proper dissabte 10 de febrer a les 18h en un recorregut que sortirà de Jardinets de Gràcia, pujarà Gran de Gràcia, seguirà per Travessera de Gràcia, girarà per Milà i Fontanals, tombarà Puigmartí fins arribar al Torrent de l'Olla i agafarà el carrer Diluvi per entrar a Plaça de la Vila. Un cop allí, al cor de la Vila de Gràcia, la Reina Carnaval prendrà possessió de la plaça amb les seves comparses, farà lectura del seu Ban Satíric i convidarà a tothom a sumar-se a la única guerra que hauria d'existir: la gran batalla de confetti!

Des de la Fundació animem a entitats, associoacions, famílies, escoles, grups d'amics, formacions musicals i a tothom que ho desitgi a que participi d'aquesta fantàstica desfilada. Podeu inscriure la vostra comparsa fins al 7 de febrer a les 20h oficialitzant la vostra participació en aquest FORMULARI.

Abans de fer-ho, però, llegiu amb atenció les bases de participació i consulteu els fantàstics premis que podeu aconseguir!

CO

BASES DE PARTICIPACIÓ A LA RUA DE CARNAVAL DE LA VILA DE GRÀCIA

Dia: Dissabte 10 de febrer de 2024.

Hora d’inici de la rua: 18h (la convocatòria dels i les participants que integren la rua es comunicarà directament per correu electrònic, tenint en compte que caldrà estar a les 17h per poder organitzar-nos i sortir puntualment)

Lloc de trobada: Jardinets de Gràcia, banda Llobregat.

Recorregut de la Rua: Jardinets de Gràcia – Gran de Gràcia – Travessera de Gràcia – Milà i Fontanals – Puigmartí – Torrent de l’Olla – Diluvi – Plaça de la Vila de Gràcia.

Últim dia per realitzar les inscripcions: 7 de febrer a les 20h.

Modes de participació:

 • Individual: Pots animar-te a seguir la carrossa del Rei Carnaval i lluir la teva disfressa de manera individual, sigui quina sigui la teva edat.

 

 • Comparsa:
 • La comparsa és un grup igual o superior a 5 persones disfressades d’una temàtica comú.
 • Pot participar tothom qui ho vulgui, sigui quina sigui la seva edat. En cas de ser una comparsa integrada per menors d’edat, sempre haurà d’anar acompanyada durant tot el recorregut per, al menys, una persona adulta.
 • Les comparses poden anar acompanyades d’un vehicle que porti els equips de so per a la música que acompanya la seva comparsa. En aquest cas, cal fer arribar la matrícula del vehicle a la organització amb anterioritat a la data marcada per comunicar-ho a la Guàrdia Urbana. Així mateix, cal que el vehicle compleixi amb totes les normatives vigents per poder circular.
 • Les comparses poden anar acompanyades d’una carrossa o camió guarnit amb la temàtica de les disfresses i portar música i algunes persones a sobre  només durant el recorregut oficial.  En aquest cas, cal fer arribar la matrícula del camió o plataforma a la organització amb anterioritat a la data marcada per comunicar-ho a la Guàrdia Urbana. Així mateix, cal que el vehicle compleixi amb totes les normatives vigents per poder circular.
 • Les comparses poden anar acompanyades per la seva pròpia banda/batucada. Si aquest és el vostre cas, cal que es comuniqui a la organització amb anterioritat per tal d’ubicar-vos correctament a la Rua.

Premis:

 • Premi a la millor disfressa individual: 50€ + 2 entrades gratuïtes a Casa Vicens (visita a la casa-museu del 1r edifici de Gaudí).

 

 • Premi a la millor disfressa de comparsa: 100€ + 15 entrades gratuïtes a Casa Vicens (visita a la casa-museu del 1r edifici de Gaudí).

 

 • Menció especial a la Sàtira: Fins a 30 entrades gratuïtes per a assistir a les obres de teatre del Centre de Gràcia.

 

 • Menció especial a la millor coreografia: 15 entrades gratuïtes a un concert del Centre Artesà Tradicionàrius.

 

 • Menció especial a la millor comparsa d'AFA o Esplai: 15 entrades a algun equipament cultural a confirmar el dia del lliurament de premis.

 

Normes de participació:

 

 

 • Cal seguir en tot moment les indicacions de l’organització i de les persones que hi haurà realitzant les tasques de servei d’ordre que hi haurà al vostre servei i al dels assistents a l’espectacle. Durant el recorregut els podreu visualitzar perquè aniran amb una armilla groga amb el logo de la Fundació Festa Major de Gràcia.

 

 

 • En cas de portar vehicle, camió o carrossa, la comparsa haurà de destinar a 4 persones per a que vagin sempre al costat de les rodes tot vigilant-les per evitar qualsevol accident.

 

 • El Carnaval és una festa de transgressió, crítica i inversió però no es toleraran disfresses o comparses que atemptin contra els drets humans, així com temàtiques racistes, xenòfobes, masclistes o lgtbifòbiques. En cas d’aparèixer, aquestes comparses poden ser expulsades i per descomptat no participaran a concurs.

 

 

 • No es podrà desfilar exhibint llaunes, gots o ampolles d’alcohol.

 

 • L’organització distribuirà l’ordre de sortida de les comparses i el farà saber a les persones inscrites el divendres 9 de febrer a través de correu electrònic.

 

 

 • La rua de dissabte de Carnaval és un esclat de música i diversió. Demanem que tothom que participi en sigui conscient ja que de manera habitual les músiques de les comparses es trepitgen les unes a les altres.

 

 • En cas que la vostra comparsa tingui una coreografia cal que aquesta sigui sempre en moviment, tirant endavant i sense aturades. No s’aturarà la rua en cap moment per fer exhibicions de ball. La coreografia es valorarà en quant a ball dinàmic i no estàtic. El fet de no complir aquest requisit pot suposar la desqualificació del concurs.

 

 • Les comparses inscrites correctament rebran de l’organització un sac de confeti per poder llençar als i les espectadores de la rua.

 

 • La inscripció a la rua suposa l’acceptació de totes les bases.

 

Per a qualsevol dubte o aclariment us podeu posar en contacte amb nosaltres enviant un correu electrònic a [email protected] i [email protected] .

CONF