La Fundació Festa Major de Gràcia commemora el 8M

8m

Per primer cop, la Fundació Festa Major de Gràcia ha decidit commemorar el 8 de març, Dia de la Dona i fer una acció festiva i reivindicativa alhora. Amb la finalitat de conscienciar al veïnat sobre la importància de la lluita feminista i per tal de crear un espai de trobada, reivindicació i creativitat entre festeres, el dia 7 de març es va realitzar un taller a Can Musons per tal de crear una pancarta que des de la façana de la nostra entitat presidís el dia a dia del carrer durant aquesta important jornada i ajudés a conscienciar al veïnat de la importància de la lluita feminista avui i tot l'any. 

3

Festeres de diferents comissions com ara Plaça de la Vila, Lluís Vives, Mozart i Providència van reunir-se per reivindicar-se i alhora, fer-ho de manera festiva, sense perdre els orígens de la nostra festa: el guarnit. Reutilitzant materials diversos, elements plàstics, de paper, de cartells de diferents edicions i activitats van intercal·lar l'esperit de la Festa Major de Gràcia amb missatges feministes per crear xarxes de suport mútu.

1

La Fundació Festa Major de Gràcia forma part de la taula feminista del Districte de Gràcia on ho conviu un gran nombre d'associacions, entitats i organismes que de manera conjunta sumen esforços per tal d'aconseguir una societat més justa, lliure i feminista. També, anualment i gràcies a la col·laboració amb Feministes de Gràcia s'ofereixen formacions sobre feminismes a les comissions i per tal de poder lluitar contra les agressions masclistes. També visibilitzem la lluita i oferim suport des del punt lila de la festa major que s'ubica des de fa anys a Plaça Revolució i amb la presència de dues parelles itinerants que es dediquen a conscienciar, difondre i donar resposta davant de possibles agressions i actituds masclistes.

7

A part de tenir un protocol antimasclista per aplicar a la festa major, des de la Fundació Festa Major de Gràcies estem treballant en la redacció i elaboració d'un protocol feminista que serveixi de guia per a totes les comissions de festes per tal que aquests espais siguin espais feministes i lliures d'estereotips de gènere durant tot l'any. Amb accions com les anteriorment citades, poc a poc, des de la cultura popular lluitem per fer de la nostra societat un lloc millor, més just i igualitari.