La comunitat festera celebra per primer cop la Festa del Mig Any

mig any, gràcia, festers, festeres, festa major de gràcia, comunitat festera,

La Plaça de la Virreina es va omplir de festers i festeres el passat dissabte 16 de març de 2024 per celebrar la primera edició de la festa del Mig Any. Aquesta festa vol ser una cita anual a principis de primavera per oferir un punt de trobada i germanor entre festers i festeres de diferents comissions per tal de mantenir viva la interrelació entre el veïnat de la Vila de Gràcia. La festa fou totalment autogestionada pels propis integrants, ja que ells foren els que portaren taules, cadires, vaixella i fins i tot es van cuinar els uns pels altres.

mig any

Dues paelles gegants van presidir l'àpat popular on van participar prop de 150 festers i festeres. Després del dinar, les comissions van celebrar un bingo musical amb música representativa de la identitat de cada una de les comissions i una mica de ball que acabà a mitja tarda per facilitar que les persones integrants de les comissions que no van poder assistir al dinar puguessin passar a compartir una estona amb la resta de festers i festeres durant la tarda.  Amb aquest àpat i aquests espais de trobada, es vol aconseguir cohesionar més al veïnat de Gràcia i a la comunitat festera, tot mantenint l'esperit associatiu i festiu que tant caracteritza la Vila de Gràcia. 

eva i henar

En aquesta edició participaren activament les comissions de Travessia de Sant Antoni, Plaça Rovira, Mozart, Tordera, Puigmartí, Fraternitat de Baix, Plaça del Nord, Plaça del Poble Gitano, Llibertat, Ciudad Real, Jesús i Lluís Vives amb la participació i suport de moltes altres. Gràcies a la bona acollida d'aquesta primera edició, la Fundació es planteja assumir aquesta trobada com una més de les seves accions anuals.