La Festa Major de Gràcia torna a celebrar el Corpus

corpus

Després de l'èxit de les primeres celebracions de Corpus de l'any passat, la Fundació Festa Major de Gràcia ha decidit assumir aquesta festivitat dins del seu programa d'actes anuals. Com marca la tradició, el Dijous de Corpus, el pati de Can Musons es llevà guarnit i amb una font provisional d'on sorgia un Ou com Balla que la nit anterior, festers i festeres de diferents comissions van estar preparant i decorant amb tot tipus de flors i vegetació. 

1

Dijous 30 de maig, a les 19:30h Can Musons s'omplí de festers, festeres, entitats i veïnat per celebrar conjuntament l'arribada d'un nou Corpus. A l'entrar a la sala Albert Torres, els músics de la colla de l'Àliga de Gràcia interpretaren una peça de seguici per donar peu a la inauguració de l'exposició "CORPUS: on tot comença". Feren els seus parlaments Lina López, presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia; Àlex Monllaó, conseller de cultura del Districte de Gràcia i Joan Sánchez, comissari de l'exposició. La mostra vol ser un descubriment al gran públic de la herència i llegat que ha deixat el model de celebració de la festa del Corpus de l'edat mitjana a la cultura popular i tradicional catalana actual. 

2

Després de la breu explicació de la mostra, el públic assisití al pati on hi havia instal·lada la font provisional de circuit tancat. Amb tots els presents, Lina López col·locà l'ou sobre el rajolí de la font i aquest, començà a ballar entre aplaudiments i la música dels músics de l'Àliga de Gràcia. Després del brindis de celebració es donà per inaugurat el Corpus de Can Musons, que forma part de la ruta d'Ous com Balla de la ciutat de Barcelona.

ou

Per tal de facilitar la visita de la ciutadania a l'exposició i a l'Ou com Balla, el cap de setmana de Corpus, la Fundació Festa Major de Gràcia ampliarà horari de visita i no tancarà cap dia. Els horaris seran: 

Dijous 30 i divendres 31 de maig: de 16:30h a 20:30h.

Dissabte 1 i diumenge 2 de juny: de 10h a 14h i de 16:30h a 20:30h.

488

La festa del Dijous de Corpus seguí amb la celebració d'un sopar de germanor a la placeta de Manuel Torrente, cortesia del patrocinador oficial de la festa: San Miguel. Hi hagué tot un seguit de tapes variades, aigua, cervesa Magna, cervesa Petricor i Vermut Bendito. Totes les persones assistents a la celebració reberen un número per participar al sorteig de sis paneres amb productes del patrocinador. Aquestes van ser rifades per la presidenta de la Fundació, Lina López i pel responsable de San Miguel a Gràcia, Daniel Álvarez. 

875