Concurs de Cartell de Festa Major

concurs cartell 2022

A Gràcia, el cartell de festa major és molt més que un element publicitari. El cartell és el record de tot allò viscut a la festa major i per tant és un element col·leccionable. Els veïns i veïnes el conserven i és fàcil trobar a més d’un bar de la Vila, una paret d’on pengin els cartells de la Festa Major de Gràcia.

El concurs és públic i obert a tothom. Des de la Fundació, anem a portar les bases del concurs directament a escoles de dibuix, pintura o disseny per a explicar als alumnes els nostres valors perquè els puguin plasmar als seus dissenys. Aquest és un dels concursos amb més participació i en l’edició de 2017 es van rebre més de 230 obres que van ser avaluades per un jurat que sempre està compost per un patró de la Fundació, dos presidents o presidentes d’entitats de la Vila i per un representat de l’APIC (Associació Professional d’Il·lustradors de Catalunya) que col·labora amb nosaltres per tal de fer difusió del concurs.

El dia en què es presenta el nou cartell de festa major és el tercer divendres del mes maig i per al món dels festers és una data molt assenyalada ja que marca el final d’una etapa i l’inici d’un altra, la de la nova festa major.