Concurs de Fotografia

Concurs de Fotografia

Descripció

Aquest concurs és organitzat de manera conjunta entre la Fundació Festa Major de Gràcia i el Taller d’Història de Gràcia – Centre d’Estudis. Aquest fou instaurat l’any 1996 i té per objectiu fomentar la fotografia durant la Festa Major de Gràcia per immortalitzar guarnits, moments, instants, berenars, balls, converses de veïns i d’altres estampes que ens serveixin per copsar tots els àmbits de la festa. El conjunt de fotografies presentades al concurs passen a engrandir l’arxiu històric de la Fundació Festa Major de Gràcia i de l’arxiu del Districte de Gràcia per explicar a les generacions futures com ha estat la Festa Major del present.

Funcionament

El concurs té un únic premi en metàl·lic de 600€ i gràcies a la col·laboració amb Wonder Photo Shop Fujifilm del carrer Gran de Gràcia, 1 el 2n premi s'endurà una fantàstica càmera de fotos i el 3r premi s'endurà lots de productes de la botiga. També hi ha mencions fotogràfiques de Can Musons a la foto més festera, més castellera i més dolça. Les bases del concurs surten al juliol i les fotografies es poden realitzar des de la setmana prèvia a la festa major per retratar el treball veïnal del muntatge dels guarnits i del 15 al 21 d’agost. Les fotografies participants es presenten des de finals de setembre a la primera setmana d’octubre digitalment. El jurat, format per fotògrafs professionals es reuneix passat l’estiu i el veredicte es fa públic durant la primera quinzena de novembre en un acte a la seu del Districte de Gràcia. En acabar l’acte s’inaugura una exposició amb les fotografies seleccionades pel jurat que durarà fins a finals de novembre.

Al peu d'aquesta informació ja us podeu descarregar les bases del CONCURS DE FOTOGRAFIA DE LA FESTA MAJOR DE GRÀCIA 2023