PARTICIPA AL RECAPTE D’ALIMENTS PER A LA GENT GRAN DE GRÀCIA

A poc més de 48 hores d’iniciar les celebracions nadalenques, des de la Fundació de la Festa Major de Gràcia us volem proposar una nova activitat. Des de sempre, celebrar el Nadal també ha estat celebrar la solidaritat i us volem posar totes les facilitats del món perquè durant aquestes dates tingueu l’oportunitat de col·laborar i ajudar a una obra social del barri. Des del dia 22 de desembre fina al 7 de gener de 2016 estarem recollint aliments a l’espai Cultural Albert Musons (c/Alzina 9).

Mentre la majoria de la població estigui celebrant les festes de Nadal en companyia d’amics i familiars, hi haurà un segment de població que no tindrà ni què posar a la taula ni amb qui compartir l’àpat al final de la seva vida. La gent gran de la societat en la que vivim està sofrint uns nivells de solitud i precarietat massa elevats. Segons el Panel de Desigualtats Socials a Catalunya (PaD), en el seu informe sobre la pobresa en el 2014 informa: “Per a les persones grans l’amenaça de la pobresa és molt més gran que per a la majoria: un de cada tres avis és pobre a Catalunya. I, tot i que els avis representen una petita part de la població catalana (no arriben al 20%), són el grup més gran dins del col·lectiu considerat pobre (representen el 32% dels pobres de Catalunya).

Per lluitar contra aquesta situació tant injusta han nascut organitzacions com l’Obra Social i Sanitària Cor de Maria, que amb il·lusió i voluntaris treballen cada dia per millorar la vida dels avis que tenim més a prop. Situats al Camp del Grassot, estan arrelats a Gràcia des de l’any 1987 i actuen com a menjador social per als avis que viuen una situació massa complicada al final d’una vida treballant i lluitant per sobreviure a tots els canvis socials i polítics que s’han viscut al llarg del segle XX. A part d’oferir dinars diaris a la gent gran, també realitzen una important tasca social amb aquest segment social. Seguint un dels seus principals objectius, lluitar contra el risc d’aïllament i exclusió social de la gent gran, organitzen tallers, conferències, activitats de dia, teràpies per combatre l’Alzheimer, hores de conversa, visiten als avis que ja no poden sortir de casa seva per oferir companyia i fins i tot tenen un telèfon de suport emocional.

Donat que considerem que aquesta obra social realitza un treball ingent cuidant dels nostres avis sense ajudes ni quasi subvencions, la Fundació de la Festa Major de Gràcia ha decidit donar un cop de mà organitzant una recollida d’aliments per omplir el rebost d’aquesta Obra Social. Ens ajudes a aconseguir-ho? Només has d’arribar-te fins al carrer Alzina 9, cada dia de 17:00 a 21:00h i deixar el teu granet de sorra!