L’ESPERIT DEL NADAL HA ARRIBAT A GRÀCIA

El passat 2 de desembre, per primer cop, l’Esperit del Nadal va arribar a Gràcia convidat per les 3 entitats que conformen la Casa de la Festa de Can Musons: Federació de Colles de Sant Medir, Castellers de la Vila de Gràcia i Sant Medir. L’esperit, un capgròs encarregat d’inaugurar pessebres i cicles nadalencs, va se conduit pels presidents de Can Musons per  totes les entitats de Gràcia per tal de dinamitzar i donar l’impuls inicial als actes nadalencs que organitzen totes les entitats gracienques.

L’esperit del Nadal va sortir per la porta del Districte de Gràcia quan a la torre del Campanar sonaven les 18:30h. Acompanyat de tot el seu seguici: el Sr Caneló, els 12 mesos de l’any i les 4 estacions, format per l’esbart Espiga d’Or, van ser rebuts per un gran nombre de nens que esperaven la seva arribada i pels Castellers de la Vila de Gràcia que van aixecar un pilar d’homenatge en honor seu. Acte seguit, un carruatge de Sant Medir va aparèixer a la plaça per iniciar el cercavila per Gràcia. Amb els músics del grup Els Ginjolers, l’Esperit va visitar La Violeta de Gràcia, el Centre Moral, el Cercle, l’Orfeó, Lluïsos per acabar a Can Musons, seu de les tres entitats organitzadores. Davant de cada entitat, esperava el seu president, que juntament amb l’Esperit del Nadal i els tres presidents de Can Musons, descobrien els cartells amb les activitats nadalenques que s’organitzarien en aquell centre aquell any.

Finalment, la cercavila va acabar a Can Musons, on va ser rebuda per un gran nombre de veïns que esperaven que l’Esperit i el Sr Caneló es pugessin a l’escenari per tal de recitar el Pregó del Nadal. Un cop es va finalitzar, i quan l’Esperit va pronunciar: “Vila de Gràcia, molt bon Nadal!”, la façana de Can Musons es va il·luminar amb els llums de Nadal per primer cop aquell any.

Un cop dins, a l’espai de la Fundació de la Festa Major de Gràcia, l’Esperit del Nadal, acompanyat de la presidenta de la Fundació, na Carla Carbonell i del president de l’Associació dels Amics dels Caganers, Xavier Borrell, van tallar la cinta que inaugurava el pessebre d’enguany i l’exposició “El Caganer al pessebre català”. En arribar al cub d’assaig dels Castellers de la Vila de Gràcia, la festa va continuar amb una exhibició de teles acrobàtiques i el brindis de les autoritats presents: Marta Duñach, consellera de Cultura del Districte de Gràcia; Joan Carles Llibre, president dels Castellers de la Vila de Gràcia; Josep Antoni Torralba, president de la Federació de Colles de Sant Medir; Carla Carbonell, presidenta de la Fundació de la Festa Major de Gràcia i Xavier Borrell, president de l’Associació dels Amics del Caganer.

La festa va continuar amb nadales, torrons, neules, polvorons i una copa de cava per brindar per les festes de Nadal que arriben i totes les propostes culturals amb les que podrem gaudir aquest any.