Aquest Nadal: "Pessebre. Tradició Artesania"

expo

Ja s'ha inaugurat la nova mostra de producció pròpia per a les festes de Nadal de 2021-2022. Com cada any, fidel als fins fundacionals de la Fundació Festa Major de Gràcia, la nostra entitat produeix una exposició que reflexiona i aprofundeix sobre una de les tradicions de Nadal. Enguany, l'exposició comissariada per Joan Sánchez i dissenyada per Mónica Elizalde rep el nom de "Pessebre. Tradició i Artesania".

expo

El primer àmbit de l'exposició mostra la línia del temps del pessebre, la seva evolució al llarg de la història, des dels precedents en els segles III i IV fins a l'actualitat, un resum de quasi 20 segles de tradició pessebrista. Un altre àmbit explica els diferents tipus de figures existents depenent de com vesteixen i les diferents maneres que hi ha de representar els pessebres. Per acabar, la mostra pren una visió universal exposant un tipus de fitxes dels diferents pessebres que hi ha al món. Des del pessebre català, passant pel murcià, el napolità, el provençal, el del centre d'europa o fins i tot els d'Àfrica o Amèrica Llatina.

expo2

L'exposició vol ser un homenatge a la tradició pessebrista i a totes les professions artesanes que envolten la tradició de muntar el pessebre. La mostra es podrà visitar a Can Musons (c/Alzina, 9) des del 10 de desembre de 2021 fins al 2 de febrer de 2022 de dilluns a dijous de 16 a 20h i els divendres de 10 a 13:30h.