La Festa Major de Gràcia ja té cartell!

cartell

La Fundació Festa Major de Gràcia ha presentat aquest set d'abril de 2022 el nou cartell de la Festa Major de Gràcia 2022 en un acte públic presidit per Lina López, presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia; Ferran Mascarell, president del Districte de Gràcia i Eloi Badia, regidor del Districte de Gràcia. En els seus parlaments, tots han destacat la importància que té el cartell en una festa com la gracienca ja que aquesta imatge es pot trobar en multitut d'espais des de parets de bars, habitacions o restaurants com a símbol d'identitat gracienca. A més a més, aquest ha estat el primer acte públic de la nova presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia després de ser escollida per aquest càrrec fa tot just un mes.

cartell

 El cartell guanyador del 29è concurs de cartell i imatge gràfica de la Festa Major de Gràcia és obra de l’il·lustrador Robert García. El disseny que anuncia el retorn de la festa del 15 al 21 d’agost d’enguany és un homenatge a la festa més íntima i més viscuda per festers i festeres: la festa de les comissions. La il·lustració reflecteix els preparatius del veïnat per acabar el guarnit del seu carrer, en una estampa que immortalitza una comissió plena de vida i moviment després de quasi dos anys de pràctica aturada després de la pandèmia del covid. Un disseny el de Robert Garcia que també ens parla dels valors de la Festa Major de Gràcia: treball en equip, inclusió, cohesió social, la intergeneracionalitat o el valor artístic.

cartell

L’obra ha estat escollida per un jurat mixt amb representants del món acadèmic del disseny, de la il·lustració i de la comunicació així com per representants de tres comissions de carrers guarnits diferents. Enguany el concurs ha rebut un total de 87 propostes, 12 més que en l’edició anterior. A part del cartell guanyador, el jurat ha escollit 10 obres finalistes degut a la seva qualitat artística i conceptual. Aquestes, podran ser visitades a l’exposició que des d’avui i fins al 21 d’agost acollirà l’espai cultural Albert Musons. Des de l'organització ens alegrem que aquest concurs sigui un clar reflex del talent i creativitat de les noves generacions, ja que la participació ha estat majoritàriament d'un perfil menor de 40 anys. Per altra banda, el 65% de la participació ha estat femenina i el jurat, tot i valorar a cegues ha propiciat un veredicte paritari en que hi havia 5 finalistes dones i 5 finalistes homes. El llistat dels 10 artistes finalistes és:

  • Amanda Catalina González
  • Chal-Pareo, una obra col·lectiva de Alba Asensi i Joan Martínez
  • Casa Jaleo, una obra col·lectiva de Sofía Rivas, Maria Pina, Bea Oliver i Carolina Herz. 
  • Jaume Gubianes
  • Marcela Ruiz
  • Marc Sala
  • Maria Bosque
  • Robert García
  • Sara Ros
  • Sergi Solans

Robert García s’endú així el primer premi d’honor del 29è concurs de cartell i imatge gràfica organitzat per la Fundació Festa Major de Gràcia, valorat en 2.000€. El segon premi d’honor ha estat per a l’obra acolorida i quasi abstracta de Marc Sala.

marc

Per últim, el jurat ha decidit lliurar el tercer premi d’honor per al disseny de Jaume Gubianes. Una il·lustració on s'hi congreguen diferents elements de la festa: guarnit, colles de cultura, passejants, imatgeria festiva i fins i tot la mítica Colometa fent el seu ball a la Plaça del Diamant amb en Quimet. 

3r premi

Amb aquest acte, la comunitat festera comença a donar el tomb al rellotge de sorra que ens apropa al compte enrere fins a una de les festes majors més necessàries, desitjades i esperades que mai.