L'exposició "Vestits per Ballar" escalfa motors per l'Aplec de Gràcia 2022

vestits

El passat 27 d'abril a les 19h s'inaugurà l'exposició "Vestits per ballar. 50 anys d'indumentària d'un esbart" a l'Espai Cultural Albert Musons. D'aquesta manera, des de la Fundació Festa Major de Gràcia ens sumem a les celebracions del 50è aniversari de l'Esbart Sant Jordi. L'acte d'inauguració fou presidit per Lina López, presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia; Joan Ramon Bernardo, president de l'Esbart Sant Jordi i per Meritxell Casadeus, comissària de l'exposició. 

expo

En els discursos inaugurals es subratllà la interessant perspectiva des de la que s'explica l'evolució dels 50 anys de l'Esbart: a través de la reproducció a escala de nina de tots els vestuaris que el cos de dansa anava portant en les coreografies que anava realitzant. D'aquesta manera s'explica les principals peces que han ballat i s'homenatja a totes les dones que de manera desinteressada i des d'una 2a fila han anat cosint, recosint i reparant el vestuari de l'esbart perquè així llueixi com nou en cada actuació.

ball

La presentació de la mostra s'acabà amb dansa en directe ja que Ariadna Novella i Dídac Bernardo, balladors de l'esbart van interpretar el Ball de l'Homenatge per a tots els assistents tot desitjant llarga trajectòria i èxits a l'esbart. D'aquesta manera, homenatjant i parlant de dansa tradicional vam començar el compte enrere fins a l'Aplec de Gràcia que enguany celebra 65 anys.

La mostra podrà ser visitable de dilluns a divendres de 16:30 a 20:30h de manera gratuït a Can Musons (Carrer de l'Alzina, 9) fins el proper 20 de maig de 2022.

expo