PER FESTA MAJOR, EXPOSICIONS!

Un pla paral·lel a visitar els carrers i places guarnides és aprofitar la setmana gran gracienca per visitar les exposicions que diverses entitats organitzem per enfortir l’oferta cultural de la Vila de Gràcia durant la Festa Major. Acte seguit us proposem un seguit d’exposicions que no us podeu perdre de cap de les maneres i a més a més, de franc!!

En plena Plaça de la Vila i a la seu del Districte de Gràcia, podreu visitar “Notes de Festa Major”, una exposició organitzada de manera conjunta entre la Fundació de la Festa Major de Gràcia i el Taller d’Història de Gràcia Centre d’Estudis i que serà visitable fins el dia 31 d’agost. “Notes de Festa Major”, és un recull, un tast de petites històries, algunes conegudes, d’altres sabudes però oblidades i d’altres per descobrir de la Festa Major de Gràcia. Uns relats extrets de fonts orals o documentals que permeten conèixer l’essència de la festa a través dels seus protagonistes i guarniments, al llarg dels dos-cents anys de la seva història. Són un testimoni del passat i un actiu de futur, per apropar a les noves generacions tots aquells referents que no han conegut de primera mà. Una oportunitat per apropar-se a la festa més gran del Pla de Barcelona.

A la seu de la Fundació de la Festa Major de Gràcia, a l’espai Cultural Albert Musons situat al carrer de l’Alzina 9, trobareu dues exposicions ben interessants. La primera, que està situada a la planta baixa de l’edifici és l’exposició d’obres participants al concurs de cartells de Festa Major. Sel·leccionant per temàtiques gran part de les obres presentades, descobrireu els pilars i el valors sobre els que es sustenta la festa. Responent a la pregunta de “què és la Festa Major?” trobareu els pilars i els valors que impregnen la Festa Major de Gràcia i que són presents en bona part dels cartells presentats a concurs. En aquesta exposició trobareu els 10 finalistes del cconcurs, el 3r i el 2n premi així com el 1r premi que ha acabat sent la imatge oficial de la Festa Major 2016.

Al mateix edifici però a la primera planta, podreu visitar l’exposició “Pilarín Bayés i la Festa Major de Gràcia”. En aquesta sala podreu gaudir de l’exposició dels dibuixos originals que la il·lustradora vigatana va realitzar per a l’edició del conte “Petita història de la Festa Major de Gràcia”. Paral·lelament, també trobareu el cartell de Festa Major i el dibuix original del mateix que va fer na Pilarín Bayés per la Festa Major de Gràcia de l’any 1991. Ambdues exposicions seran visitables a diari fins al dia 21 d’agost des de les 10:00h del matí fins a les 22:00h de la nit a la seu de la Fundació de la Festa Major de Gràcia.

Un altre de les opcions que teniu si voleu gaudir de la Festa Major d’enguany visitant exposicions és visitar La Violeta de Gràcia, situada al carrer Maspons número 6 per gaudir de les il·lustracions dels guarnits de la Festa Major de Gràcia de l’any 2015. En Martí Viladomat Llorens, l’il·lustrador que ha realitzat les obres que veureu a l’exposició, us farà gaudir d’allò més recordant els millors guarnits de l’any passat. Aquesta exposició la podreu visitar a la 2na planta de La Violeta fins el proper 21 d’agost.