Can Musons

Can Musons

L’espai cultural Albert Musons, popularment conegut com a Can Musons, és un dels equipaments municipals que existeix a la Vila de Gràcia i és seu social compartida de la Fundació Festa Major de Gràcia, els Castellers de la Vila de Gràcia i la Federació de Colles de Sant Medir. Es troba al carrer de l’Alzina número 9 i va ser inaugurat el juliol de 2012 per l’alcalde de Barcelona Xavier Trias. Els arquitectes que van aixecar Can Musons van ser Víctor Casacuberta i Carlos Matías.

Can Musons està inscrit a la Xarxa de Cases de la Festa. Els equipaments que reben aquesta nomenclatura són llocs de trobada de les entitats de cultura d’arrel tradicional. Les Cases de la Festa estan repartides per tots els barris de Barcelona i són espais que acullen entitats d’àmbit de cultura popular, s’ofereixen zones de treball i reunió i també s’exposen figures de l’imaginari festiu. Aquests espais, i l’espai de Can Musons ho és, són llocs de portes obertes on la cultura és present i oberta a tothom que hi vulgui participar. Sempre hi ha moviment i accions culturals que promouen les tradicions i la cultura popular.

El nom d’aquest equipament ret homenatge a Albert Musons (1953-2007), periodista, historiador i activista cultural de la Vila de Gràcia. Va promoure el cant coral, el naixement de diverses colles de cultura de Gràcia, era amant de la Festa Major, Sant Medir i treballava incansablement perquè els mitjans de comunicació, la política de proximitat o la investigació i la difusió de la història de la Vila de Gràcia arribés a tots els àmbits. Durant una etapa fou responsable en àmbits d’urbanisme, esports i cultura al Districte de Gràcia. Per tots aquests motius i per l’amor que Musons tenia per la cultura popular de Gràcia es va proposar posar el seu nom a aquest equipament.

Actualment Can Musons és el lloc de trobada i reunió de diferents comissions de festes que guarneixen la Vila cada 15 d’agost. Hi ha sales d’exposició, de reunió i de treball i s’està convertint en un punt neuràlgic de la vida cultural associativa gracienca. Can Musons està obert al veïnat i a tothom que s’hi vulgui apropar per descobrir exposicions, escoltar conferències o visionar documentals. Les portes de l’equipament obren cada dia entre setmana de 17 a 21h.