TARDA DE BALL AMB LA FESTA DE LA GENT GRAN 2016

Durant tot el matí del diumenge 18 de desembre, els festers es van dedicar a acondicionar el cub d’assaig dels Castellers de la Vila de Gràcia per tal de deixar-ho tot llest per a la festa d’aquella mateixa tarda. Un any més, s’havien de fer els preparatius per a la tradicional festa que organitza la Fundació de la Festa Major de Gràcia per homenatjar a la Gent Gran del barri. Mentre uns muntaven l’escenari i els equips de so, no paraven de sortir safates de berenar i d’omplir-se la taula de regals embolicats per a la rifa.

Finalment, a les 17:00h es va obrir la porta de Can Musons i van començar a arribar els protagonistes de la festa. A les 17:15h, el Grup Solimar va començar a tocar i la pista de ball es va omplir de parelles i fileres de senyors que s’atrevien a ballar qualsevol tipus de ball en línia. Al cap d’una hora es va realitzar l’exhibició de ball que van realitzar uns amics de la comissió de festes del carrer Joan Blanques de Baix que ens van delectar amb la seva dansa de “Bicicletes” del grup Blaumut, un rock, un tango i un pasdoble que van ballar amb tots els assistents.

La festa va seguir i aprofitant la mitja part del grup musical, es van treure les taules del berenar. Brioixos farcits amb embotits, olives, galetes salades, sandvitxos de pernil dolç i formatges, torrons, neules, polvorons i cava van servir per agafar forces i entomar la segona tanda de ball. En aquesta segona tanda, els cantants van avisar als assistents a la festa que s’havien d’esmerçar encara més ja que els ballarins que havien fet la exhibició, estarien estudiant a qui proclamar com a millor ballarí, millor ballarina i millor parella de ball.

En finalitzar la segona part de ball amb música en directe, el jurat va proclamar els guanyadors d’aquella tarda de ball. La millor ballarina va ser la Sra Josefina Manrique pel seu sentit del ritme i perquè ballava bé independentment de la parella amb la que ballés. El premi al millor ballarí va anar a parar al Sr. Gonzalo Lozano ja que va demostrar molta desimboltura sabent ballar molt bé tots els diferents estils que va interpretar la orquestra. Segons el jurat, la millor parella de ball de la Festa de la Gent Gran 2016 va ser Gavina Carvallo i Juan Lena perquè a part de ballar molt bé i tenir sentit del ritme, gaudeixen ballant i això es nota en el seu somriure constant. Tots ells van rebre un diploma d’honor, una rajola commemorativa de la Festa Major de Gràcia d’enguany i la ovació de tots els assistents.

Després dels premis, va arribar el moment de la rifa. De manera gratuïta, tots els assistents a la festa van rebre un número per la rifa d’obsequis que ofereix la Festa Major de Gràcia i un seguit de comerços de proximitat de la Vila. Mantes, batedores, mocadors de coll, lots de vi, llibres, conjunts de cafè, cistelles de productes de forn o massatges gratuïts van ser alguns dels regals que la Gent Gran de la Vila de Gràcia es va poder endur a casa després del seu pas per la Festa de la Gent Gran.

Amb aquesta tarda de ball, riures i música en directe, la Fundació de la Festa Major de Gràcia vol aprofitar el darrer cap de setmana abans de Nadal per homenatjar a la Gent Gran de Gràcia, aquelles persones que han estat en actiu fins fa ben poc, que ens han aportat el patrimoni oral i que ens han llegat la sabiesa i el saber fer en tradicions o cultura popular.