Guarnim les escoles torna a fer Festa Major

Guarnim

El passat dijous 1 de juny, la Plaça de la Vila es va tornar a omplir de festa, guarnits i cultura popular a més de 60 dies de la Festa Major de Gràcia. El motiu és clar: el projecte pedagògic que impulsa l'Associació Guarnim les Escoles amb el suport de la Fundació Festa Major de Gràcia i la Federació de Colles de Sant Medir va tornar a celebrar la seva jornada de cloenda i festa major.

h

Tots els nens i nenes que durant el curs han acollit el projecte "Guarnim" a la seva escola han estat apropant-se als valors de la Festa Major de Gràcia. Han après com funciona una comissió de festes, com es fan els guarnits i han sabut donar valor a tota la feina i cohesió social que hi ha darrera de 7 dies de festa. L'alumnat, com els festers, han anat elaborant els seus guarnits durant mesos, i el dia 1 de juny va ser el dia de portar-lo a la Plaça de la Vila per tal de compartir-lo amb el veïnat, les famílies i la resta d'escoles participants al projecte.

p

Durant tot el matí, els i les alumnes van estar guarnint els seus espais. A les 15h començà la festa amb el llençament de la traca, com mana la tradició. Acte seguit va haver berenar de germanor, cercavila on van participar els Gegantons de la Festa Major de Gràcia, músics i capgrossos de les escoles i fins i tot pregó i actuacions musicals. En acabar hi va haver entrega de diplomes i "premis" per a tots els participants.

En l'edició d'enguany les escoles que han participat del projecte han estat: El Nou Patufet, Escola Pare Poveda, Escola Sagrat Cor-Diputació, Escola Claret i Escola Concepció. Moltes gràcies a totes i tots per estimar la nostra festa i anar creant cantera perquè aquesta tradició més que bicentenària no es perdi mai.

p