LA CULTURA POPULAR, BEN VIVA PER LA FESTA MAJOR DE GRÀCIA

gegants

A continuació et detallem totes les activitats de cultura popular que podràs trobar a la Festa Major de Gràcia! Si vols consultar la programació de manera completa, descarrega l’app FMGràcia360, on podràs trobar itineraris complets, programacions per carrers i molt més.

 

DILLUNS 14 D’AGOST

17.30 h – La passada del pregó – Des de la plaça de la Virreina fins a la plaça de la Vila de Gràcia, amb les Colles de Cultura Popular de Gràcia, autoritats i pregoners.

18.30 h – Tabals i gralles d’inici de festa – A la plaça de la Vila de Gràcia,

19 h – Pregó de la Festa Major – A càrrec d’Àlex Cano i Andrea Porta, capitans del CE Europa. Hi haurà servei de llengua de signes i emissió en freqüència modulada. Tot seguit, Ball d’honor a les Pregoneres. A la plaça de la Vila.

20 h – Assaig dels Castellers de la Vila de Gràcia – A la plaça de la Vila.

missaDIMARTS 15 D’AGOST

8 h – Matinades de gralles i tabalers – Amb els músics de l’Àliga, Gegants, Bastoners i Castellers de la Vila de Gràcia.

8.30 h – Matinades de foc – Des de la plaça de la Revolució fins a la plaça de la Vila, amb els Trabucaires de Gràcia, Malsons de la Vella, Escuats de la Malèfica del Coll, Vella de Gràcia, Diabòlica de Gràcia, Malèfica del Coll i el Gaudiamus.

10 h – Seguici d’autoritats – Acompanyament de les Colles de Cultura Popular de Gràcia a les autoritats a la Missa de Festa Major. Des de la plaça de la Vila fins a la parròquia de Santa Maria de Jesús de Gràcia.

10.30 h – Missa de Festa Major – A la parròquia de Santa Maria de Jesús de Gràcia. Amb el ball dels Gegants, el pilar dels Castellers i el ball de l’Àliga de Gràcia. Tot seguit, actuació a la porta de la parròquia dels Trabucaires i Bastoners de Gràcia.

12.15 h – Matí de Festa Major – A la plaça de la Vila, amb les Colles de Cultura Popular de Gràcia i l’estrena del Bou de Gràcia.

18.15 h – XXIV Cercavila de Cultura Popular – Des de la cruïlla del carrer Gran de Gràcia amb Santa Àgata fins a la plaça de la Vila de Gràcia. Amb Kabum, Federació de les Colles de Sant Medir, Trabucaires de Gràcia, Trabucaires de Sant Andreu de Palomar, Trabucaires de Santa Coloma de Gramenet, Trabucaires de Sant Antoni, Escamot de la Santíssima Trinitat, Àliga de Gràcia, Lleó de Gràcia, Bou de Gràcia, Gegants de Gràcia, Capgrossos de Gràcia, Gegantons de la Fundació, Gegantó Torres, Bastoners de Gràcia, Colla Jove de Bastoners de Sitges, Castellers de la Vila de Gràcia, Malsons de la Vella, Escuats de la Malèfica del Coll, La Vella de Gràcia, Atzeries de la Vella, Drac de Gràcia, La Diabòlica de Gràcia, Diables de Terrassa, La Malèfica del Coll, Gaudiamus el Drac del Coll.

gegants

DIMECRES 16 D’AGOST

10.30 h – Cercavila de Sant Roc – Des de la plaça de la Vila fins al carrer de la Llibertat. Amb Trabucaires de Gràcia, l’Àliga, Lleó, Bou de Gràcia, Gegants de Gràcia, Gegantons de la Fundació, Gegantó Torres, Bastoners de Gràcia i Castellers de la Vila de Gràcia.

11 h – Homenatge a Sant Roc – A la capelleta situada a la cantonada del carrer de la Llibertat amb Fraternitat. Pilar d’ofrena floral i ball de les colles de cultura popular participants.

12 h – Tornada en cercavila – Fins a la plaça de la Vila.

Tot seguit, Tornada al Niu, de l’Àliga, el Lleó i el Bou de Gràcia, des de la plaça de la Vila fins a la plaça de la Virreina.

Retorn a Sant Felip Neri, dels Gegants de Gràcia. Des de la plaça de la Vila fins a l’Oratori de Sant Felip Neri, al carrer del Sol, 8. En finalitzar, s’inaugurarà l’exposició de La Convidada, amb els Gegants nous de Molins de Rei. Horari: Dimecres 16 de 17 a 20.30 h. Dijous 17 i divendres 18 d’11 a 14 h i de 17 a 20.30 h.

sant roc

DIJOUS 17 D’AGOST 

18 h – Lliurament de Premis del Concurs de Carrers Guarnits – A la plaça de la Vila de Gràcia (en cas de pluja a l’Escola Jujol).

DIVENDRES 18 D’AGOST

11 h – Passejada de Gegantons – Recorregut: Carrer del Sol, Montseny, Torrent de l’Olla, Vallfogona, Verdi, Robí, Verntallat, plaça del Nord, Martí, Massens, Providència, plaça Rovira i Trias, Joan Blanques, Encarnació, Montmany, Sant Lluís, Joan Blanques, Ramón y Cajal, Torrijos, Terol, Ros de Olano, Sol.

20 h – Baixada del Pilar Caminat – Des de la plaça del Sol fins a la plaça de la Vila, amb els Castellers de la Vila de Gràcia.

20.30 h – Diada Castellera de Vigílies – Mike Lane – A la plaça de la Vila amb els Castellers de la Vila de Gràcia.

DISSABTE 19 D’AGOST

La Convidada dels Gegants de Gràcia
10.30 h – Plantada de gegants a la plaça de la Vila.
10.45 h – Recepció institucionals dels Gegants nous de Molins de Rei, la colla convidada.
11 h – Mostra de balls i cercavila fins a l’Oratori de Sant Felip Neri. Recorregut: plaça de la Vila de Gràcia, Mariana Pineda, Xiquets de Valls, pl. del Sol, Ros de Olano i Sol.
18 h – Cercavila pels carrers de Gràcia. Recorregut: plaça de la Revolució, Mare de Déu dels Desemparats, Travessera de Gràcia, Torrijos, Terol, Verdi, Astúries i plaça de la Virreina.

18 h – Diada Castellera de Festa Major – Amb la Colla Joves Xiquets de Valls, Xiquets de Reus i Castelleres de la Vila de Gràcia.

cvg

DIUMENGE 20 D’AGOST

18.30 h – Tabalada infernal – Amb els grups de tabalers de les colles de Malsons de la Vella, Escuats de la Malèfica del Coll, Vella de Gràcia, Diabòlica de Gràcia i la Malèfica del Coll, des de La Violeta fins a la plaça de la Vila.

19.30 h – Versots – A la plaça de la Vila.

DILLUNS 21 D’AGOST

18.30 h – Toca Dormir – Final de festa amb els Gegants de Gràcia. Recorregut: plaça de la Virreina, carrer d’Astúries, Verdi, Terol, Torrijos, Puigmartí, Penedès, Martínez de la Rosa, Canó, plaça del Sol, Ros de Olano i Sol.

19.15 h – Tabalada infantil – Des del carrer de Maspons fins Gran de Gràcia amb la Travessera de Gràcia.

19.45 h – Correfoc infantil – Des del carrer de Gran de Gràcia amb la Travessera de Gràcia fins a la plaça de la Vila.

21.15 h –  Tabalada adulta – Des del carrer de Ros de  Olano fins a la plaça de la Vila.

22 h – Correfoc de Festa Major – Amb la Vella de Gràcia, Ball de diables de Mataró, l’Àtzeries de la Vella, Godra de Caldes de Montbui, Drac de Gràcia, Drac de Sarrià, la Diabòlica de Gràcia, Diables d’Altafulla, Malèfica del Coll,  Diablesses i diables de Sarrià, Gaudiamus el Drac del Coll i Lo Dràcom de Riudoms. Recorregut: plaça de la Vila, Sant Domènec, Sant Pere Màrtir, Pere Serafí, Ros de Olano, Torrent de l’Olla, de l’Or, Torrijos, Travessera de Gràcia, Torrent de l’Olla, Diluvi i plaça de la Vila.

0.00 h – Lluïments finals – A la plaça de la Vila.

foc