Torna l'Aplec de Gràcia el dia 11 de maig!

aplec

Com cada segon dissabte de maig, el proper 11 de maig, Gràcia tornarà celebrarà el seu 67è Aplec de la Sardana a la Plaça Joanic! 🎉El gracienc, és l’aplec sardanista més antic de la ciutat i tornarà a contar amb la interpretació de la Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona, la Cobla Jovenívola de Sabadell i la Cobla Mediterrània: tot un cartell de luxe!

s


Organitzat pels festers i festeres que a l'agost guarneixen els carrers i les places de Gràcia, aquest Aplec tornarà a contar amb l’exhibició de colles veteranes, l’exhibició de la colla sardanista Maig de competició i de punts lliures, rifa de regals amb grans premis, concurs de colles improvisades i sopar popular amb cargolada i botifarrada!

Per tal d’apropar l’Aplec també a nous públics seguirem apostant per la incorporació d’altres elements de cultura popular que tinguin relació amb la dansa tradicional. Per això mateix gaudirem d’une exhibició de dansa tradicional oferta per l'Esbart Vila de Gràcia i per primer cop, l’Aplec serà inaugurat pel Ball Solemne del Lleó de Gràcia! La colla d'aquesta peça cabdal de la imatgeria festiva gracienca arribarà fins la Plaça Joanic per oferir-nos el seu ball i iniciar així una nova tradició en el marc de l'aplec més veterà de Barcelona. 

8



Des de l'organització volem que l’Aplec sigui un pol d’atracció per a nous balladors i balladores i per a tots els públics. Per això, durant tota la jornada, membres de la colla sardanista Maig faran classes de sardana per aprendre les nocions bàsiques per poder sumar-se a una rotllana tot perdent la vergonya.  A més a més, a la segona part apostarem per un repertori de compositoris i compositores joves, tant és així que durant aquest Aplec viurem l’estrena oficial i pública de la sardana "Lestonnac", composada per Santi Martínez, un jove músic de tan sols 18 anys.

Us esperem a totes i tots a Joanic, per gaudir de la 67a edició de l'Aplec de la Sardana de Gràcia!

9