LA FESTA MAJOR DE GRÀCIA 2023 JA TÉ CARTELL

guanyadora

La il·lustradora Gina Pont s’endú el primer premi del concurs i el seu disseny anunciarà la festa que se celebrarà del 15 al 21 d’agost.

 

 

Aquesta tarda, als Jardins Manuel Torrente, s’ha presentat el cartell oficial de la Festa Major de Gràcia 2023 en el marc de l’entrega de premis del 30è concurs de cartell i imatge gràfica de la festa major. L’obra de l’artista Gina Pont Deltell s’ha endut el premi de ser el disseny escollit per anunciar una de les festes majors més importants del país i la que s’ha endut el premi econòmic valorat en 2.000€. L’artista, ha aconseguit quedar en la primera posició en un concurs amb 103 obres presentades.

El jurat, integrat per 3 membres del món del disseny i la il·lustració i 3 representants de 3 comissions de festes diferents ha escollit aquest disseny que presenta la festa en la seva globalitat. Al cartell hi apareixen mans i eines que construeixen els guarnits, tret distintiu de la Festa Major de Gràcia però també hi apareix una representació de colles de cultura popular amb la presència del mocador casteller i dels rostres del Torradet i la Gresca, els gegantons de la festa major. Així mateix, la música i el ball també són presents en aquest disseny que amb els seus colors ha volgut fer referència a les activitats dels dies i les nits de la festa major.

cartell

El 2n premi d'honor del concurs ha estat donat a l'obra de Sofia Ferrer Stverakova.

sofia

El tercer premi d'honor, tancant el podi, ha estat per Marina Fernández Labella.

tercer premi

Des d’avui i fins el proper 21 d’agost, a Can Musons, seu de l’entitat organitzadora, es podrà visitar la mostra de les 10 obres finalistes del concurs acompanyades dels projectes de desenvolupament de disseny gràfic en múltiples aplicacions que els i les artistes van presentar al concurs. Des de la organització, ens felicitem que aquesta mostra sigui un altaveu per reivindicar el talent i la creativitat femenina, doncs de les 10 obres finalistes, 8 han estat realitzades per dones.