Gràcia recorda i homenatja a Albert Torres

TORRES

El passat 1 de juliol, la Fundació Festa Major de Gràcia va celebrar un dia històric per l'entitat. Des de bon matí, graciencs i gracienques es van reunir per recordar i celebrar la vida i el llegat de l'Albert Torres, qui va ser president de la Federació de Carrers de la Festa Major de Gràcia (actual Fundació) entre 1986 i 2006!

la


A Can Musons, juntament amb la família Torres es va descobrir la placa que va batejar la sala principal de l'edifici, la sala d'exposicions amb el nom "Sala Albert Torres". Per estrenar la nova sala es va projectar un vídeo editat especialment per a l'ocasió on amics i companys de la seva generació van explicar per què l'Albert va ser tant important per l'entitat i quins canvis va introduir a la festa.

ENLLAÇ PER VISIONAR EL VÍDEO-HOMENATGE A ALBERT TORRES

2


A la sortida de l'edifici no van faltar a la festa les colles de cultura popular de Gràcia per sumar l'ambient festiu a la diada.  L'Albert va treballar i lluitar molt per engrandir la implicació de les colles en el programa de festa major justament en l'època que moltes de les colles gracienques començaven a nèixer. Després dels balls d'homenatge de l'Àliga i el Lleó de Gràcia davant d'Isabel Muñoz i Montserrat Torres, vídua i filla de l'Albert, s'inicià un cercavila festiu amb les colles i convidats a l'acte des de Can Musons fins al carrer Camprodon.

BALL

Aquest fou el carrer on va nèixer i d'on va ser president de la comissió de festes durant molts anys. Durant el recorregut, les colles van fer aturades d'homenatge a la Plaça de la Revolució, on hi ha la xerranca de la festa major que va inaugurar ell mateix i al carrer Igualada número 10 on va tenir lloc el primer local social de la Federació i que va aconseguir l'Albert. 

9

Un dels moments més emotius de l'acte d'Homenatge a l'Albert Torres va ser quan el cercavila va arribar al carrer Camprodon. Davant del número 30, edifici on va nèixer l'Albert, els Castellers de la Vila de Gràcia, l'Àliga i el Lleó de Gràcia, el Drac i els diables de Gràcia van fer els seus balls, pilars i enceses d'homenatge.

P

 En acabar els lluïments de les colles, les representants de la família, jumtament amb Alberto Lacasta (representant de la regidora de Gràcia, Laia Bonet), Cristina Carrera, consellera de cultura de Gràcia en funcions i Lina López, presidenta de la Fundació, van pujar a l'escenari.

8

Les autoritats van pronunciar les seves paraules i en Josep Maria Contel, com a representant dels companys que van viure els anys de la seva presidència, va glossar la seva trajectòria i la seva aportació a la cultura popular gracienca. La presidenta de la Fundació, va lliurar un diploma recordatori d'agraïment a la vídua en nom de totes les comissions de festa major. Al seu torn, la família va expressar la seva gratitud per l'acte que la Vila de Gràcia havia organitzat en record seu.

R



L'acte va acabar, com no podia ser d'altra manera, amb gust a festa major: amb música i un vermut popular!

VÍDEO-RESUM DE L'ACTE A CÀRREC DE L'INDEPENDENT DE GRÀCIA