La Festa Major de Gràcia 2023 ja ha estat presentada oficialment!

8
tr

El passat 28 de juliol la Plaça de la Vila es va tornar a omplir per celebrar l'acte de Presentació de la Festa Major de Gràcia, l'acte que activa el compte enrere cap a una nova festa major.  A plaça es va convocar festers, entitats i veïnat que juntament amb la participació dels Trabucaires, els Geganters, els Castellers i el Drac van donar molt ambient de festa a la plaça.

gina

Durant l'acte, Gina Pont, il.lustradora del cartell, va explicar tots els detalls del cartell d'enguany en el seu parlament, desvetllant tot el simbolisme que s'amaga darrera de cada objecte. L'acte seguí amb la participació imprescindible dels Castellers, que tot aixecant el seu pilar, va descobrir-nos la samarreta de la festa d'enguany. L'encarregada de fer aquest desvetllament fou l'anxaneta Irati quan va aixecar l'aleta.

cvg

 A continuació es va viure el moment de transició entre un cicle festiu i un altre gràcies al gegantó Torres. Es va aprofitar aquest acte per tornar a retre homenatge a l'Albert Torres, qui fou president de l'entitat entre 1987 i 2006 i que ens deixà el passat mes de novembre. En mencionar-lo, la plaça va fer una gran ovació. L'acte proseguí quan les autoritats de l'acte, Laia Bonet, regidora de Gràcia i Lina López, presidenta de la Fundació van realitzar el canvi de samarreta de l'edició de 2022 a la de 2023. Per simbolitzar que la festa de 2023 ja estava ben viva, el Gegantó Torres va fer el seu primer ball en solitari.  

yu

L'acte continuà amb la proclamació tots els espais de festa i totes les comissions que decoraran el seu carrer o plaça entre el 15 i el 21 d'agost que eren rebudes amb una galejada dels Trabucaires. 

sarasa



En acabar l'acte oficial, vam iniciar la cercavila "Desperta, Gràcia!" per tal d'anunciar a tot el veïnat que en 15 dies serà Festa Major a la Vila! Encapçalats pel Gegantó Torres, en Torradet i la Gresca, la família festera va anar de Plaça de la Vila fins a Plaça Virreina per celebrar el seu sopar de Germanor.

8