El Dijous Gras arrela entre el veïnat de Gràcia

portada

La festa del Dijous Gras de Can Musons, organitzada per les entitats que hi conviuen (Fundació Festa Major de Gràcia, Federació de Colles de Sant Medir i Castellers de la Vila de Gràcia) es va començar a celebrar l'any 2019. Després de diverses edicions, malgrat els anys de pandèmia i restriccions, podem assegurar degut a l'alta participació als concursos i al nombre de visitants que la festa del Dijous Gras ja està integrada al cicle festiu gracienc.

1

El passat dijous 8 de febrer, la festa va iniciar-se amb la part infantil. La placeta Manuel Torrente es va omplir de canalla disfressada i familiars ben entregats que van gaudir al 100% gràcies a l’animació de Fefé i Companyia que ens va fer moure i ballar per tot arreu. En acabar l’espectacle, es celebrà la xocolatada popular entre la canalla i al cap de pocs minuts, el Sr. Ministre, interpretat per Pol Vilajosana, va anunciar l’Arribo de Sa Majestat Carnaval que va ocupar la plaça entre aplaudiments!

Amb la Reina ja a la festa es van repartir els premis a les millors disfresses infantils!

2



🏆1r premi: El molinet de vent, que es va endur una sessió fotogràfica a Wonder Photo Shop Fujifilm de Gran de Gràcia. 

poe



🏆2n premi: Llibre de poesia, que es va endur un val de 30€ per bescanviar a la llibreria Atzavara del carrer Escorial.

oc


🏆3r premi: Ocells, que es van endur un lot de productes de manualitats carnavaleres de Bateau Lune de la Plaça Virreina.

truita



D’aquesta manera, els més menuts i menudes van poder ser els 1rs en celebrar el Carnaval, agafant el cuquet per la festa del Dijous Gras! A partir de les 20h arproximadament el públic infantil va marxar però la plaça va ser ocupada pel públic més adult. Molts d'ells van arribar carregats amb les seves creacions culinàries per participar al concurs de truites de Can Musons. Aquest, va ser un èxit de participació, ja que enguany es van presentar 17 truites diferents. El jurat, després de tastar-les totes i valorar el gust, la textura, la presentació i altres conceptes va decicidir lliurar els següents premis:

1r


🏆1r premi: truita de porro, ceba i botifarra d’ou de l’Esther de la comissió de Plaça Rovira que es va endur un sopar per a 2 persones a la truiteria La Ceba del carrer La Perla.

2n



🏆2n premi: pastís de truites d'en Pere Nacho de la comissió de Plaça Rovira que es va endur un lot gran de productes de la botiga Culinarium de Gran de Gràcia!

3r



🏆3r premi: truit de patates i botifarró negre esparracat de l’Àngela Casas que es va endur un lot mitjà de productes de la botiga Culinarium Gran de Gràcia!

La festa va arribar al seu punt àlgid quan el Sr.Ministre anuncià l’arribada de Sa Majestat Carnaval! Ella, ocupà la plaça saludant i ballant entre els seus súbdits al so de “God save the Queen” i al fer la proclama del seu Arribo  (aquest cop per al públic adult que ocupava la plaça) inaugurà oficialment el Carnaval de Gràcia 2024. En acabar es serví el Sopar de Ranxo a base de les menges típiques del Dijous Gras: tuites, botifarra d'ou, embotits, coques de recapte i coques de llardons. Un cop havent sopat es celebrà el ball de disfresses amb la presència de PD Vili's. Entre les persones disfressades, el jurat decidí lliurar els següents premis:

barb



🏆1r premi: La Barbie encaixada de la comissió del carrer Providència que es va endur un sopar per a dues persones al restaurant Bilbao del carrer Perill.

5


🏆2n premi: La bossa de Pa de la comissió de Joan Blanques de Baix que es va endur 2 entrades per a una representació teatrel al Teatre Lliure de Gràcia. 

5


🏆3r premi: Els angelets de la comissió del carrer Tordera  que es van endur un lot d’embotits de la xarcuteria l'Aglà de la Plaça de la Vila.


D’aquesta manera tan divertida i esbojarrada vam passar junts la primera nit d’aquest Carnaval acabat d’estrenar! Des d'aquí volem agrair a totes les persones que ens van acompanyar en aquesta festa i sobretot a les entitats i comerços de proximitat que van col·laborar amb el projecte amb uns premis tan fantàstics.